Traineeprograms.com uppdaterar regelbundet information om traineeprogram. Vi uppmuntrar dig att kontakta Traineeprograms.com om du har tips eller förslag på hur vi kan fortsätta utveckla denna service, med tips om ytterligare trainee program eller om du hittar felaktig information. Vi kan nås på: info@abovomedia.com.

Vi har valt att inte ta bort företag där ansökningstiden gått ut. Detta för att du ska kunna få en uppfattning om när nästa ansökningstid kör igång.

Traineeprogram

Vad är ett traineeprogram?

Ett traineeprogram är till för dig som är nyutexaminerad student från högskola, universitet eller som fortfarande studerar.
Traineeprogrammen erbjuds av myndigheter eller företag, och då som en form av anställning.
Trainee är ofta civilingenjörer, civilekonomer eller någon annan som har en teknisk utbildning. Men även för andra examina börjar det bli vanligare med traineeprogram. Kommunerna i Göteborgsregionen har startat ett traineeprogram som antar studenter från olika utbildningar, t.ex lärare, socionomer, statsvetare och ekonomer. De större sjukhusen i landet har även startat ett traineeprogram för sjuksköterskor.

Syftet med traineeprogrammet?

Syftet med traineeprogram kan vara att utveckla trainee till ledande befattningar inom produktion, försäljning, HR, data, ekonomi eller marknadsföring.

Vilken längd och vilka möjligheter har traineeprogrammet?

Ett traineeprogram pågår vanligtvis 12-15 månader, och består av 3-5 perioder, vardera uppdelade på tre månader. Under dessa perioder får du som trainee möjlighet att praktisera på olika bolag och på så sätt få erfarenhet inom en rad affärsområden.
Vill man åka utomlands brukar detta vara möjligt. Det görs då genom en institution och i samrådan med en internationell koordinator.

Är traineeprogrammet rätt val för dig?

Antal trainees varierar ifrån ca 4-5 till ca 20-25 på samma ställe. Det vanligaste är traineeprogram för civilingenjörer och civilekonomer, men företagen söker även jurister, beteendevetare och systemvetare. Vissa företag väljer att blanda olika utbildningar i samma program medan andra företag väljer att ha separata program för respektive utbildning.
Som trainee förväntas du vara ambitiös och drivande under traineeperioden. Det underlättar för dig i allmänhet att få en plats om du även kan visa företaget att du har varit aktiv under din studietid, exempelvis i en idrottsförening eller i Studentkåren.
Ett bra val är att börja arbetslivet genom en traineeutbildning/ett traineeprogram, där du alltså får visa företaget vad du kan tillföra och vilken arbetskapacitet du har.

Trainee och praktik – samma sak?

Den största skillnaden mellan traineeprogram och praktik är att under ett traineeprogram skriver man ofta kontrakt med företaget, exempelvis på 3 år och får betalt under sin traineeperiod. Som trainee får du alltså agera i företaget som en riktig anställd istället för att bara få en inblick i hur företaget fungerar som en praktikant vanligtvis får.

Trainee Report

Ladda ner Trainee Report 2008 (Obs! 20 MB)

Om oss Student.se Studier Jobb och Karriär Community Nöjen Våra andra sajter:  
FAQ Copyright © 2010 Studentlya Jobbmarknaden Bloggar Erbjudanden Traineeprograms.com Smartster.se
Allmänna villkor Abovo Media Group AB Kurslitteratur Platsannonser Forum Nöjesguide Yrkesroller.se Smartster.no
Cookies Dir: +46 (0)33 722 00 00 Stipendier Traineeprogram Foton Recept Studentlya.nu Smartster.com
  Mob: +46 (0)704 22 22 01 Uppsatser Yrkesroller Sök Studenter   MVGPlus.se Festivalinfo.se
  Mail: info@abovomedia.com Hälsoskolan       Studentuppsatser.se Abandonia.com
          Studentertyckertill.se Reloaded.org
          Snuttis.se
               

Hitta ett jobb hos LeoVegas