Humus


Ingredienser: 

Kikärter vitlöksklyftor (skalade är att föredra) olivolja vatten spiskummin tahini (sesampasta) andra goa kryddor Mixer /matberedare

Beskrivning:

Kanske mer en sidorätt/smårätt än förrätt, men vad gör man =o)

Blötlägg o koka kikärterna om du har torkade, annars: öppna burken och häll av nästan allt spad.

Häll i matberedaren /bunke att mixa i.

Släng i vitlöksklyftor efter behag, minst två stycken.

Mixa en stund, tills det blir små små bitar och börjar gegga sig i mitten. Häll på lite olivolja, tahinin och kryddorna. Justera konsistensen med vatten. Mixa till en relativt slät kräm, smaksätt till perfektion med just dina favvokryddor, och kanske lite citronsaft.

Humusen håller ungefär en vecka i kylen. Hur gott som helst!

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3.5 (2 votes)