Andalusisk gazpacho


Ingredienser: 

5 - 6 stora mogna tomater, skalade 3 gurkor, skalade 1 grön paprika 1/2 röd paprika 1/2 gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor, pressade 2 skivor vitt formbröd i bitar 3 matskedar olivolja 2 matskedar vitvinsvinäger 2,5 dl tomatjuice salt

Beskrivning:

Skala och hacka grönsakerna. För att lättare kunna skala tomaterna, snitta och lägg dem i kokande vatten under en knapp minut.

Kör grönsakerna i en mixer tills blandningen blivit jämn och slät. Tillsätt resten av ingredienserna och kör i mixern en gång till.

Spara i kylskåp fram till serveringen.

(Soppan håller sig i flera dagar i kyla)

Eventuella/traditionella tillbehör till serveringen: brödkrutonger, gurka i kuber och strimlad grön paprika

Tillbehören läggs i skålar till garnering utav soppan

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)