Morfars rabarberpaj - enkel/billig


Ingredienser: 

Rabarber Socker Vetemjöl Margarin

Beskrivning:
  1. Välj en lagom stor form, beroende på hur mkt du vill ha.
  2. Täck botten med rabarber i knappt 1 cm tjocka skivor.
  3. Blanda en del socker med två delar vetemjöl (börja med 1 dl coker, 2 dl vetemjöl och se om det räcker).
  4. Häll blandningen över rabarberna. Det ska täcka, och bli en ganska jämn yta.
  5. Skiva smör med en osthyvel (spola hyveln i varmt vatten när den blir kladdig) och täck pajen. Lägg ett lager och sen lite till så brukar det bli bra.

Grädda i 175-200 grader tills ytan blivit brun och hård.

Detta är min morfars recept. Det blir aldrig så bra som när han gör det, men god blir den! Man kan byta ut rabarberna mot äpple eller blåbär (säkert annan frukt med, men jag har inte provat).

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)