Choklad- och kolatårta


Ingredienser: 

Kaka:

200 g smör eller margarin 3 dl strösocker 2 ägg 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 4 tsk vaniljsocker 1 dl kakao smör (till formen) ströbröd (till formen)

Kolakräm:

3 dl strösocker 3 msk sirap 150 g mörk choklad 150 g smör eller margarin 3 dl vispgrädde

Beskrivning:

Portioner: 8 Sätt ugnen på 175°C.

Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner detta i smeten. Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.

Blanda alla ingredienser till kolakrämen utom matfettet i en hög kastrull (ej alltför vid nedtill). Koka långsamt tills den tjocknat ordentligt, det tar 30–40 minuter. Rör ner matfettet och låt svalna.

Lägg tårtan på ett fat. Bre över kolakrämen i ett tjockt lager och låt stelna.

Garnera med exotiska frukter, t ex physalis, passionsfrukt och färska fikon. Hallon passar också bra på kolakrämen.

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)