Spansk tortilla (typisk bond rätt som togs med ut till fälten)
Tortilla gräddas i stor hög panna och kan serveras som ensamrätt eller med kött och/eller sallad.
En kall tortilla skärs i fyrkanter och äts med sallad till lunch eller som mellanmål.
Skala och skär potatisen i skivor (1cm) och sedan i fyrkanter. Skala och hacka löken fint.
Värm olivoljan i pannan, stek potatisen långsamt mjuk på medelvärme utan att ta färg, tillsätt löken och stek.
Hacka persiljan grovt. Rör ihop äggen i skål. Salta och peppra dem rikligt och tillsätt persiljan.
Häll potatis/lök från pannan i skålen med äggen, rör om.
Värm upp ny olivolja i pannan och häll i ingridienserna från skålen. Rör INTE i pannan men lägg ev. ett lock över och stek tills äggen är knappt fasta.
Vända tortillan med hjälp utav ett oljat lock. Tortillan ska vara lite lös innutill.