Kryddig
KYCKLINGBURGARE
500 g kycklingfärs 4 salladslökar 80 ml koriander 2 vitlöksklyftor pressade 3/4 tsk cayennepeppar 1 äggvita, vispad 1 msk olja 1 delad citron
Antal portioner: 4
1) Sätt ugnen på 170 C. Blanda alla ingredienserna utom olja och citron. Krydda med salt och peppar och forma smeten till 4 platta biffar.Lägg in dem i kylskåpet i 20 minuter innan de tillagas.
2)Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i biffarna och stek i ca 5 minuter på varje sida eller tills de fått färg och är genomstekta.
3) Pressa citroon över de stekta kycklingbiffarna och låt dem rinna av väl på hushållspapper. Servera tillsammans med en sallad eller in i kycklingburgarna i frasiga bullar.
Näringsvärde per portion: Protein: 25 g Kolhydrater: 1 Kostfiber: 1 g Kolesterol: 105 mg 895 kJ (215 kcal)
....................................................=======..................................................................
GRILLAD VITLÖKSKYCKLING
6 vitlöksklyfotr,pressade 1½msk krossade svartpepparkorn 125 ml 25 g hackade färska korianderblad 4 korianderrötter, hackade 80 ml pressade lime 1 tsk mald gurkmeja 2 tsk ljus soja 4 kycklingbröstfiléer
Sallad 1 liten grön gurka med skalet kvar 1 stor plommontomat 1/4 lite rödlök, tunt skivad 1 liten röd chili, finhackad 2 msk färska koranderblad 2 msk pressad lime 1 tsk farinsocker 1 msk fisksås
1) Kör vitlök, pepparkorn, koriander, pressad lime, socker, gurkmeja och soja slätt i matberedaren. Häll över till en skål.
2) Lyft upp filéen ur varje kycklingbröst och rista tre jack i varje. Lägg filéer, täck över och ställ in i kylskåp i två timmar eller över natten. Vänd kycklingen emellanåt.
3) Till salladen, dela gurkan och gröp ur kärnorna med en tsk. Skär den i skivor. Dela tomaten på längden och skiva den. Blanda gurka, tomat och lök, chili och koriander i en liten skål. Ringla över en dressing av pressad lime, socker och fisksås.
4) Grilla kkycklingen i 3 minuter på varje sida på en lätt oljad grillplatta. Servera den omedelbart tillsammans med salladen.
- dame_diamonds blogg
- logga in eller registrera dig för att kunna kommentera