Enkelt bröd


Ingredienser: 

50 g jäst 5 dl ljummet vatten, 37 grader 1 1/2 tsk salt 250 g Kesella lätt 14-15 dl vetemjöl

Beskrivning:

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk 30-45 min. Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och platta ut degen med händerna så att den täcker plåten. Skär degen i rutor med en kniv. Låt degen jäsa ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Ta ut brödet och lägg det på galler. Låt brödet svalna under bakduk.

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)