Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull på svag värme.
Drag kastrullen från värmen och bryt ner after eighten. Låt smälta och rör om till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga!
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Häll ner blandningen i chokladsmeten. Häll upp i formen och grädda i 15-20 minuter i 175 grader.
Ta ur kakan ur ugnen och täck med after eight. Grädda ytterligare 5 minuter för att after eighten ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker kakan.
Låt stelna och svalna ordentligt(!) och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt!
After Eight-kaka
Ingredienser:
100 g smör 100 g after eight 2 ägg 2 dl socker 2,5 dl vetemjöl 2,5 msk kakao 1,5 tsk bakpulver
Glasyr: 150 g after eight
Beskrivning:
Skrivet den 8 november 2005, 13:25 av johannakri
- logga in eller registrera dig för att kunna kommentera