Bröd på trekvart


Ingredienser: 

avlång form på drygt en liter 3 dl vetemjöl 2 dl havrekli (eller vetekli) 1 dl rågmjöl 1 tsk salt 3/4 tsk bikarbonat ½ tsk brödkryddor (eller valfri krydda) 3/4 dl solrosfrön 3 dl filmjölk 1 msk olja lite smör/margarin till formen 1 ½ msk sirap

Beskrivning:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda filmjölk, sirap och olja i en annan bunke.

Häll filmjölksblandingen över de torra ingredienserna och rör om ordentligt med träslev till en kladdig och jämn deg. Häll degen i formen.

Grädda genast i cirka 45 minuter, tills en provsticka känns torr när du stuckit den i brödet, låt den svalna på galler under ren handduk.

Jättegod bröd som man inte behöver knåda....

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)