Sätt igång ugnen, 240 grader!
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten.
Smält smöret i en kastrull och dela blockchokladen, lägg den i det varma smöret och låt den smälta. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten.
Smöra och bröa en 1 ½-2 liters springform. Häll i smeten och strö över hasselnötterna. Grädda i 240 grader i 7-10 minuter. Låt tårtan svalna och ställ den sedan i frysen.
Servera tårtan halvtinad med lätt vispad grädde ev. smaksatt med punch.
Bäst med denna tårtan är att man kan göra den och sedan ha den i frysen så länge man vill, eller tja så länge som den ser fräsh ut. Är dessutom en riktigt bra tårta att bjuda på när mor/far-föräldrar kommer på besök, eller några andra avlägsna släktingar då den är väldigt god och man kan göra den en vecka innan besöket. Riktigt god är den oavsätt! lite dyr men håller sig längre än en "vanlig" kladdkaka.