Äggmacka


Ingredienser: 

Bröd, av någorlunda limpaktig form(gärna fullkorns) 1 ägg (per macka) Salt Peppar Smör, alt. och/eller Matolja

Beskrivning:
  1. Skiva brödet.
  2. Tag en skiva, gröp ur ett hål i mitten.
  3. Valfritt: bred på smör.
  4. Olja eller smöra en stekpanna.
  5. Börja stek mackan litegrann.
  6. Knäck ägget över hålet i mackan.
  7. Låt steka en liten stund.
  8. Vänd mackan med jämna mellanrum.

Ägget kommer att fastna i brödet och delvis genomsyra det.

  1. Valfritt: kasta i resterna från brödet som du gröpat ur innan ägget koagulerat helt.

  2. När mackan börjar bli klar (gärna lite småbrännd i kanterna, men det är en smaksak), peppra och salta efter behag och fortsätt vända brödet tills det är färdigt.

Mättande, enkelt och gott, funkar bra till frukost, mellanmål eller kvällsmat, kan även bli middag om man gör flera mackor.

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 4 (2 votes)