Grova tekakor


Ingredienser: 

50 gram margarin 2 dl mjölk 25 gram (1/2 paket) jäst 1 msk socker 1 krm salt 2 dl grahamsmjöl 2½ - 3 dl vetemjöl (egentligen lantvetemjöl, men det funkar lika bra med vanligt mjöl)

Beskrivning:

1 Smält margarinet 2 Häll i mjölken o värm till 37 C grader 3 Smula jästen i en bunke o häll mjölkblandningen över. Blanda. 4 Tillsätt övriga ingredienser. 5 Arbeta med degen tills den blir smidig och släpper skålen. Använda mer mjöl om det behövs. 6 Jäs degen under bakduk i 10 min. 7 Starta ungen på 250 C grader. Smörj en plåt eller lägg bakplåtspapper på. 8 Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta med den tills den släpper bordet utan mjöl. 9 Rulla ut degen till en längd o dela i 6 bitar. 10 Forma delarna till runda bollar och klappa ut dom till runda kakor (ca 12 cm i diameter) Nagga dom med en gaffel 11 Låt kakorna jäsa under bakduk 12 Grädda dom i mitten av ugnen 7-8min. Voila!

Ps. Man behöver inte göra tekakor, vanliga bullar går bra. Vill man inte ha grova bullar tar man bara bort grahamsmjölet och ersätter med vanligt mjöl. Extra gott blir om man blandar i russin och det gör man isf innan de torra ingredienser tillsätts. Ds.

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 4 (3 votes)