STARK-dagen som genväg till jobbet.


Högskolan i Borås arrangerar den 29-30 januari STARK-dagen som är högskolans årliga arbetsmarknadsdag. Högskolans studenter utlovas chansen att träffa sina framtida arbetsgivare via mingelmöten och seriöst nätverkande.

Ett nittiotal utställare besöker högskolan under STARK-dagen för att träffa studenter från de olika utbildningar som högskolan har. Högskolan i Borås har utbildningar inom biblioteks- och informationsvetenskap, ekonomi, IT, vård, teknik samt mode och textil. Studenterna får möjligheten att diskutera, fråga, lämna cv:n och öva på att nätverka när de träffar sina framtida arbetsgivare.

Intressegrupper och aktörer från både den offentliga och den privata sektorn finns bland utställarna.

-Linköpings kommun har erbjudit tre bibliotekarier från Högskolan i Borås fasta anställningar som skolbibliotekarier efter förra årets första omgång av traineeprogrammet. I år söker Linköpings kommun nyutexaminerade bibliotekarier till sina skolbibliotek under STARK-dagen som är en nyhet. STARK-dagen är ett roligt och givande sätt att få jobb.

Studenter får också möjlighet att hitta en praktikplats, extrajobb under sin studietid, eller en aktör som kan bidra med ett uppdrag eller ämne för studentens uppsats/examensarbete i samband med STARK-dagen.

STARK-dager anordnas som ett samartbete mellan Högskolan i Borås och Studentkåren i Borås.

Läs mer om STARK-dagen

Läs mer om Linköpings kommuns traineeprogram för skolbibliotekarier: