Spag(h)etti

27 juni 2006, 18:38 - Kems

Det svåraste ögonmåttet är spagettimåttet - varför är det så svårt att uppskatta hur mycket det kommer bli dessa avlånga saker när de är mjukt hoprullade?

Och stavas det spagetti? Eller spaghetti?

Varför är köttfärssås godare till spagetti än till makaroner?

Kan det vara så att vi har svårt att uppskatta mängden spagetti därför att vi inte är gräsätare? Våra ögon kanske är konstruerade att bedöma utifrån andra former; mängden gräs kanske inte var viktig för våra förfäder, utan det var av mer betydelse att avgöra storleken på en köttklump eller en handfull bär.

Ett som är säkert är nog i varje fall att den bör ha kokat klart nu...

Om oss Student.se Studier Jobb och Karriär Community Nöjen Våra andra sajter:  
FAQ Copyright © 2010 Studentlya Jobbmarknaden Bloggar Erbjudanden Traineeprograms.com Smartster.se
Allmänna villkor Abovo Media Group AB Kurslitteratur Platsannonser Forum Nöjesguide Yrkesroller.se Smartster.no
Cookies Dir: +46 (0)33 722 00 00 Stipendier Traineeprogram Foton Recept Studentlya.nu Smartster.com
  Mob: +46 (0)704 22 22 01 Uppsatser Yrkesroller Sök Studenter   MVGPlus.se Festivalinfo.se
  Mail: info@abovomedia.com Hälsoskolan       Studentuppsatser.se Abandonia.com
          Studentertyckertill.se Reloaded.org
          Snuttis.se
               

Hitta ett jobb hos LeoVegas