Timjanmarinerad kycklingspett


Ingredienser: 

4 kycklingfiléer

Marinad: ½ gul lök 3 vitlöksklyftor ½ kruka timjan eller 2 tsk torkad ¾ dl olivolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar

Tsatsiki: 1 gurka (300 g) 2 dl matlagningsyoghurt 2 vitlöksklyftor 1 knippe oregano eller 1 tsk torkad 1 krm salt ½ krm svartpeppar

Eller CitronTsatsiki

Tillbehör: 6-8 potatisar (800 g) 4 morötter (400 g) 2 msk olivolja ½ salt 1 krm svartpeppar 2 msk hackad persilja

Beskrivning:
  1. Putsa kycklingfiléer. Dela varje filé i 3 delar
  2. Marinad: finhacka lök och vitlök. Lägg dem i en plastpåse tillsammans med kucklingen, timjan, olja, salt och peppar. Tillslut påsen och låt dra 3-4 timmar eller över natten i kyl.
  3. Tsatsiki: skala gurkan, dela den och dra bort mittremsan där kärnorna sitter med en tesked. Hacka gurkan fint och blanda med matlagningsyoghurt, 2 pressade vitlöksklyfter och oreganon. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillbehör: Sätt ugnen på 250 grader. Skär potatisen i klyftor och morötterna i stavar, pensla med olivoljan och stek dem i ugnen 15-20 minuter, salta och peppra ordentligt.
  5. Lägg i kycklingen tillsammans med potatisen, stek i ugnen i 10 minuter. Garnera med lite timjan.
Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)