Fetaostkyckling - min absoluta favorit!


Ingredienser: 

Kycklingfiléer 1 paket fetaost 1 burk crème fraîche färsk basilika salt och peppar margarin

Beskrivning:

Sätt ugnen på ca 200 grader. Bryn kycklingfiléerna så att de får lite färg, men de ska inte bli genomstekta. Salta och peppra. Lägg filéerna i en smord ugnsfast form. Mosa sönder fetaosten med en gaffel. Blanda i crème fraîchen och den hackade färska basilikan (går bra med torkad om man itne orkar handla, emn det blir inte lika gott). Lägg röran som ett täcke över kycklingen och tillaga i ugnen ca 20 minuter, tills kycklingen är genomstekt. Man får skära i en bit och se att den är vit rakt igenom. Det är viktigt att kyckling är genomstekt och klar, men låt den inte stå för länge, då blir den torr och ointressant. Jag brukar äta klyftpotatis till. Den kan du göra i ugnen samtidigt som kycklingen, men den tar lite längre tid, så sätt in den först. Klyfta potatis och förkoka klyftorna en aning, så går det lite fortare. Lägg i ugnsfast form, pensla med olja (eller använd sån där snygg sprayflaska från OBH Nordica som de har på TV!), salta, krydda med rosmarin eller grillkrydda och in i ugnen. Ca 30 min tror jag.

Du måste prova det här, gillar man fetaost är det oslagbart!

Smaklig måltid.

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 4 (8 votes)