Skrivet den 14 oktober 2006, 11:42 av crim
Ville bara dela med mig detta fantastiskt goda recept av Jamie Oliver.
Italiens motsvarighet till korv och mos är en stekt, god korv med en stor klick Castelluccio-bönor och en kryddig tomatsås, salsa rosso.
8 mellanstora italienska kvalitetskorvar
2-3 kvistar färsk timjan
500 g broccoli
saft från en hel citron
olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar
Salsa Rosso
Olivolja
1 liten rödlök, skalad och finhackad
3 vitlöksklyftor, skalade och skivade
1 kanelstång
1-2 små torkade chilifrukter, smulade
2-3 matskedar rödvinsvinäger, plus lite extra för dressingen
2 konservburkar (à 400g) hela tomater
Linserna
400 g Castelluccio-bönor
2 vitlöksklyftor, skalade
1 lagerblad
1 handfull med färsk, lövtunn persilja, hacka bladen, spara stjälkarna
rödvinsvinäger eller sherryvinäger
Börja med att göra salsan. Häll lite olivolja i en panna, tillsätt löken och den skivade vitlöken, lägg i kanelstången och en rejäl gnutta chili. Stek på svag värme i tio minuter tills löken blir mjuk. Öka sedan värmen och tillsätt rödvinsvinägern, det kommer att börja ånga och du kanske till och med börjar hosta, men det är en normal reaktion.
Skruva sedan ner värmen och tillsätt de hackade burktomaterna och låt det sjuda i en halvtimma medan du börjar med linserna.
Gör i ordning en kastrull vatten för broccolin och värm upp ugnen till 200 grader. Lägg linserna i en gryta, täck dem med vatten, tillsätt två vitlöksklyftor, lagerblad och några ihopbundna stjälkar från persiljan. Sjud i 20 minuter och var noga med att vattnet täcker linserna. Vänd korvarna i lite olivolja och lägg dem på ugnsplåt och in i ugnen i 25 minuter eller tills de får en gyllene färg. Lägg broccolin i kokande vatten i några minuter när du tagit ut korvarna ur ugnen. Låt broccolin rinna av i ett durkslag och lägg dem sedan i en skål och pressa över lite citron och ringla över lite olivolja.
När linserna har kokat klart, ta bort persiljekvistarna och lagerbladet och häll av det mesta av vattnet. Mosa vitlöksklyftorna och blanda dem med linserna. Gör en dressing av 4 matskedar olivolja och 1-2 matskedar vinäger och häll över linserna. Häll i den finhackade persiljebladen och blanda ihop med resten och smaka av.
Ta bort korvarna från plåten och häll bort fettet. Häll linserna i en serveringsskål. Ta bort kanelstången från såsen och släng den. Rör om ordenligt och smaka av med kryddor. Placera två korvar, antingen skivade eller hela, på toppen. Strö över timjan och servera allt tillsammans med en skål med ångande broccoli.
LYCKA TILL